07.11.2018
Знижка до Святого Дмитра - 7%!
До свята Святого Дмитра надаємо можливість купити якісні шафи купе зі знижкою 7%!!
Знижка буде діяти з 7.11 по 11.11
При замовленні шафи до 11.11 дата виготовлення на 24.11!


Цікава інформація про Дмитрів день

Дмитрієв день отримав свою назву на честь великомученика Дмитра Солунського: саме його пам'ять православна церква вшановує в це свято. Відзначається ж він щорічно в один і той же день - 8 листопада. У 2018 році церковне торжество також доведеться на восьме число останнього осіннього місяця, це буде четвер.

Вважається, що Дмитро Солунський здатний дарувати терпіння і мужність, а також допомогти на полі битви. Крім того, його називають покровителем сліпців, тому святому ще моляться про зцілення хвороб очей.

Як випливає з історії свята, головна традиція Дмитрієва дня (а також Дмитрієвої суботи - суботи, що передує Дмитрієву дня) - поминати покійних.

Так, в День пам'яті святого Дмитра Солунського прийнято згадувати покійних родичів, ходити на кладовища і приводити в порядок їх могили. Після цього зазвичай покладається влаштовувати поминальну трапезу і запрошувати гостей. Причому на столі в обов'язковому порядку мають бути присутніми традиційні поминальні страви - кисіль і млинці.

Варто відзначити, що 8 листопада, як і в суботу перед 8 листопада, не вітається робота по дому. Тому господині готувалися до свята заздалегідь. Напередодні торжества вони ретельно прибиралися в житло. Крім того, вони застеляли полотном лавки і вішали рушник на полицю з іконами: справа в тому, що, на переконання наших прабатьків, в ніч на Дмитрієв день в їх будинок могли прийти покійні батьки. Пояснимо, полотно повинно було служити померлим дорогою, що зв'язує їх світ зі світом живих, а рушник призначалася для того, щоб «прийшли» душі родичів могли утерти свої обличчя від сліз. Крім усього перерахованого вище, 8 листопада завжди вважалося завершеним осіннього шлюбного сезону, так як тільки до цього дня можна було засилати сватів (потім слідували різдвяний піст і свята, тому народу було не до весіль).