14.10.2018
Вітаємо з святом Покрови і даруємо 7% знижки на шафи

Вітаємо всіх з святом бажаємо хорошого веселого настрою, доброго самопочуття і максимальної насолоди від теплих осініх вихідних днів!
В свою чергу ми раді поділитись гарною можливістью придбати шафу купе зі знижкою 7%!
Акційна пропоцизія буде дійсна з 14 жовтня до 17 жовтня.

Понеділок 15 жовтня у нас повноційний робочий день.  

Історія свята:

Величне свято Покрови Пресвятої Богородиці в Україні християни відзначають щороку 14 жовтня.
Його вважають головним осіннім християнським святом, історія якого бере початок з подій далекого 910 року в Константинополі.

Як відомо, свято Покрови Пресвятої Богородиці було встановлене на Русі у другій половині ХІІ ст., а причиною цієї урочистості, згідно з відомою версією, стало Господнє диво 910 року, опис якого зберігся в житії св.  Андрія Константинопольського.

У нього розповідається про подію, коли святий Андрій разом з Єпіфанієм, учнем святого, молилися в храмі, раптом ніби розкрилося над ними склепіння храму, і святий Андрій побачив Пресвяту Діву, оточену безліччю ангелів і святих.



Богородиця молилася і простягала над прочанами храму омофор. Схиливши коліна, Пресвята Діва почала зі слізьми молитися до Бога за християн і довгий час перебувала в молитві.
А потім підійшла до Престолу і зняла зі Своєї голови покривало, простягнувши його над людьми, що молилися в храмі, захищаючи їх від ворогів видимих і невидимих.


Відповідно до оповідей, дивне з’явлення Богородиці підбадьорило і втішило греків, які зібравши останні сили,  вони перемогли сарацинів. З тих пір, християни вірять, що Покров Пресвятої Богородиці оберігає та захищає їх, а саме свято,  чомусь забуте грецькою церквою, стало на Русі одним з улюблених.

14 жовтня також урочисто вшановується українське козацтво та вважається річницею заснування у 1942 році  Української повстанської армії. А з 2015 року, згідно з Указом Президента України від 13 жовтня 2014 року, ця дата ще й офіційно відзначається як День захисника України.